23 серпня 2017 року у Зоряній залі Київського планетарію відбувся Урочистий вечір з нагоди Дня Незалежності України. Вечір розпочався з лекції голови правління Товариства «Знання» України, президента Університету сучасних знань, член-кореспондента НАПН України, доктора філософських наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України Василя Івановича Кушерця на тему: «Употужнення Української Держави».

Він зазначив, що запобігти нападу Росії може не лише підтримка Заходу, але й побудова сильної держави в Україні. На думку В.І. Кушерця, чинниками побудови потужної держави є створення сильної армії, нових сучасних державних інституцій, розвиток освіти і науки, імплементація законів, макроекономічне регулювання, охорона здоров’я населення, розвиток внутрішнього і зовнішнього ринку, захист навколишнього середовища, боротьба з бідністю, регулювання монополій тощо.

Вечір продовжився виступом ученого секретаря правління Товариства Василя Федоровича Василашка, який прочитав вірш присвячений участі Товариства «Знання» України в боротьбі за Незалежність України і її утвердженню. Урочисту подію з нагоди Дня Незалежності вів голова правління Київської міської організації Товариства «Знання» України, заслужений діяч мистецтв, професор, лауреат літературної премії імені Івана Котляревського Василь Васильович Неволов.

Урочистим продовженням вечора став концерт з нагоди 26-річниці Дня Незалежності України. В концерті взяли участь Народний хор Віталія Лисенка під керівництвом заслуженого працівника культури України Ірини Якубовської, співак і композитор Олександр Білоскаленко, гурт «Славія» хору «Чумаки». Бандурист Сергій Сухомлин з хвилюванням проспівав пісню присвячену героїчним захисникам України. Народний хор Віталія Лисенка вже не вперше виступає в Товаристві. Слухачам найбільш запам’ятались пісні «Про Україну», «Про Державний прапор». Сподобалась учасникам концерту «Пісня про Київ» на слова директора Київського коледжу Університету сучасних знань Товариства «Знання» України, кандидата педагогічних наук, члена Національної спілки письменників Тетяни Петровської.

Колектив Народного хору Віталія Лисенка та його керівник, заслужений працівник культури України Ірина Володимирівна Якубовська були нагороджені Почесними грамотами Товариства «Знання» України за гідний внесок у створення культурних і духовних цінностей України, збереження і примноження пісенної спадщини рідного краю, відродження кращих народних традицій та активну участь у заходах Товариства «Знання» України.

По завершенню заходу всі учасники концерту та працівники Товариства отримали пам’ятні вітальні листівки від Товариства «Знання» України.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

31.08.2017 р.