У дружнє коло зібралися 9 листопада в конференц-залі Товариства «Знання» України студенти Університету сучасних знань, Київського коледжу університету, викладачі, працівники Товариства для написання диктанту української єдності, активісти.

Із Днем рідної мови присутніх привітав перед початком диктанту голова правління Товариства Василь Кушерець. Він говорив про давність української мови. Мова, зазначив він, є способом життя, адже це спілкування, вираження своїх думок, для держав – це мова єдності. Рідною мовою треба не тільки говорити, а й думати. Її потрібно вдосконалювати.

Під час диктування тексту всі були уважні й зосереджені. Написані тексти уважно перевірить спеціально створена група фахівців і визначить найкращі, що написані без помилок.

Свої враження про участь у написанні диктанту озвучили студенти першого курсу, які вивчають право, Валерія Камельчук: «Вся атмосфера сподобалася, дуже хороший текст. На такому святі ми вперше» і Ангеліна Яковенко: «Мені було дуже цікаво. Хвилююсь, чи все написала правильно. Думаю, що мову знаю непогано».

В цей же день відбулася зустріч з професором Інституту філології Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка Анатолієм Ткаченком, який розповів багато цікавого із власного досвіду: як рідна мова у багатьох випадках за допомогою віршування, навіть пісень та музики, може поповнювати число її прихильників. Він зазначив , що на розвиток мовних традицій досить плідно впливають класичні і сучасні фільми, що створені українською мовою, на жаль, їх не часто показують по телебаченню.

Прес-служба правління ВГО Товариство «Знання» України

9.11.2018 р.