Напередодні вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років видавництво «Знання України» видало книжкуу Василя Василашка, письменника, заслуженого журналіста України, ученого секретаря Товариства «Знання» України, і Петра Швеця, старшого викладача коледжу Університету сучасних знань, члена Національної спілки журналістів України  «Голодомор на теренах Поділля та Донбасу».

Це доповнене видання брошури цих авторів, що вийшла в 2014 році під назвою «Голодомор на теренах Поділля». Уцій книжці додано вражаючі дані про Голодомор на території Донбасу. Передмову до книги написав голова правління Товариства «Знання» України, доктор філософських наук, професор, заслужений працівник науки і техніки України Василь Кушерець.

Автори у дні вшанування жертв Голодомору презентували книгу в школах, бібліотеках столиці, зокрема – в бібліотеці імені А. Малишка, в школі №310 м.Києва, ознайомили з нею студентів Університету сучасних знань і коледжу. Частина тиражу передається в Донбас, де патріоти захищають Україну від нащадків творців Голодомору, які творять нині земне пекло путінськими "Градами", несуть загрозу нового Голодомору в Донбасі. Про цю книжку автори розповідали відвідувачам виставки художника і поета Миколи Мудрого, що експонується у виставковій залі Київського планетарію Товариства. Розмову авторів книги і Миколи Мудрого, відвідувачів виставки див. у запису.

Прес-служба Товариства «Знання» України