Це один з лейтмотивів книги відомого дослідника періоду Другої світової війни та інших сучасних тем Сергія Грабовського «Війна і міф: Друга світова у дзеркалі новітнього неосталінізму». Передмову до цієї книги написав голова правління Товариства «Знання», доктор філософських наук, професор Василь Кушерець.  У ній він резюмує: «По ставленню до свого народу Сталін гірший за Гітлера, бо він знищив у мирний час більше населення своєї країни під час репресій і голодомору, ніж Гітлер – німців на фронтах Другої світової війни».

Питання ролі цих двох вождів – катів і людиноненависників все більше досліджується у зв’язку із появою деспотичного імперського режиму на чолі із В. Путіним., дії якого дуже схожі на гітлерівські та сталінські.

У пропонованій книзі читач знайде багато порівнянь, безліч відкриттів, що ґрунтуються на документальних матеріалах, про міфи Другої світової війни, про війну «оборонну» чи «наступальну», реальні воєнні втрати СРСР, про «відважну розвідку» і «дурного генсека» та багато іншого.

Презентація книги запланована на найближчий час у Товаристві «Знання» України.

Прес-служба Товариства «Знання» України

11.03.2016 р.