На таку тему в Товаристві «Знання» України 14 вересня відбулася лекція-дискусія кандидата технічних наук, письменника Олексія Шпотя.

Вів дискусію голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Василь Кушерець.

Свої висновки про безперервність прадавньої історії України лектор обґрунтовував на матеріалах «Велесової книги» та інших стародавніх джерелах.

Територія України з давніх-давен була заселена предками українців. Народи мігрували на схід, на захід і на південь, селилися й освоювали інші території, потім знову поверталися, створювали держави. Так тривало тисячі років.

На території України відомі Мізинська культура, Трипілля, Сурож, Антська держава, Київська Русь. На цих землях панували демократичні стосунки, які, на думку автора, створюються лише там, де немає рабства. Жителі цього краю винайшли плуг і колесо. приручили коня та інші тварини. З прадавньої території України пішло орне землеробство.

В багатьох місцях Європи та Азії залишилися назви міст і сіл українського походження як згадки про давніх мешканців, що мігрували з території від Карпат до Дону.

Під час дискусії слухачі доповнювали лектора своїми знаннями з історії України, висловлювалися за продовження обговорення цієї цікавої та важливої теми.

Прес-служба Товариства «Знання» України

15.09.2016 р.