В Українському домі в Києві 17-19 листопада 2016 року відбулася ХХХ Міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – День студента 2016». Організатори заходу наголошують на особливості нинішньої виставки: вона ювілейна - проводиться вже у тридцятий раз, а День студента відзначається 17 листопада, саме в день її відкриття. Встановлений День студента в Україні у 1999 році Указом Президента, а 17 листопада як Міжнародний день студентів оголошене в 1939 році в Лондоні на Міжнародній раді студентів.

Організатор цієї виставки – Товариство «Знання» України за підтримки та участі Міністерства освіти і науки, Національної академії педагогічних наук України. Виставку підтримали Європейський союз, Посольство Франції в Україні, Посольство Канади в Україні, Торговий відділ Посольства Австрії в Україні, агентства Gampus France, DAAD, British Gounci, Гете-інституту в Україні та ін.

Відкрив виставку Президент Товариства «Знання» України, Президент Національної академії педагогічних наук України, академік НАН і НАПН України Василь Кремень. Від Національної академії педагогічних наук він привітав усіх, хто прибув на відкриття виставки – викладачів, студентів, батьків із проведенням ювілейної Міжнародної спеціалізованої виставки, закликав детально ознайомитися з експонатами. Він сказав: «Ми живемо в непростий і разом з тим звитяжний для України час, коли зміцнюється українська політична нація, - й утвердження соціокультурної єдності є невідкладним завданням сьогодення. Суспільним механізмом , що може й має відіграти в цьому ключову роль, є освіта... Ми можемо пишатися нашою освітою: багато університетів й інших вишів мають глибокі навчальні й наукові традиції, а нині набувають рис інноваційності у входженні до єдиного освітнього простору Європи. Найкращі з напрацювань презентує нинішня виставка».

На відкритті виставки виступили представники міністерства освіти і науки, Польщі, Ізраїлю, Канади, Чехії та інших країн, стенди яких розгорнуті на виставці.

Голова правління Товариства «Знання» України, член-кореспондент Національної педагогічної академії наук, президент Університету сучасних знань, заслужений діяч науки і техніки Василь Кушерець у своєму виступі відзначив значення цієї виставки для розвитку освіти, передачі та поширення досвіду серед вищих навчальних закладів, наголосив на ролі освіти дорослих у формуванні українського суспільства. Він сказав, що експозиції виставки стануть стимулом у подальшому розвитку вищої освіти, міжнародного співробітництва у навчальній сфері, побажав успіхів викладачам та студентам у вихованні та навчанні.

Президент Товариства «Знання» України Василь Кремень разом із гостями з різних країни оглянули стенди, на яких представлені досягнення та міжнародні зв’язки вишів. Усього у виставці взяли участь представники навчальних закладів більше 30 країн, понад 70 вищих навчальних закладів, підприємств, установ та організацій України демонстрували свої досягнення та пропозиції.

В рамках виставки відбулося нагородження цілої низки навчальних закладів України різними відзнаками за досягнення у навчанні, вихованні підростаючого покоління, наукових пошуках.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

20.11.2016 р.