Товариство «Знання» України глибоко сумує з відходом у засвіти на 92-му році життя славного сина України, ветерана Товариства «Знання» України, народного депутата України 3 і 4 скликань, колишнього голови Верховної Ради Української РСР, депутата Верховної Ради УРСР 10-11-го скликань, видатного українського вченого-біолога, відомого громадського діяча, академіка НАН України Костянтина Меркурійовича СИТНИКА.

У 1998 році К.М.Ситник був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ст. за видатні особисті заслуги перед українською державою у розвитку фундаментальної науки, формування національної школи космічної біології та активну громадську діяльність.

Багато років Костянтин Меркурійович Ситник активно працював у складі правління Товариства, його президії, очолював Всеукраїнську раду народних університетів, був ініціатором і організатором Днів науки, дбав про виховання надійної лекторської зміни. За великі заслуги перед Товариством «Знання» України він відзначений усіма його нагородами.

Від усієї громадськості Товариства «Знання» України, викладачів і студентів Університету сучасних знань висловлюємо глибокий сум і співчуття родині, колегам ученого в НАН України, усім шанувальникам дорогого Костянтина Меркурійовича СИТНИКА з приводу його смерті. Просимо у Господа небесного причастя йому і раю Божого! Вічна пам’ять і шана дорогому Костянтину Меркурійовичу СИТНИКУ!

Президент Товариства «Знання» України,
президент Національної академії педагогічних наук України,
академік НАН України
В.Г. КРЕМЕНЬ

Голова правління
Товариства «Знання» України,
доктор філософських наук, професор,
заслужений діяч науки і техніки України
В.І. КУШЕРЕЦЬ

Учений секретар правління
Товариства «Знання» України,
заслужений журналіст України
В.Ф. ВАСИЛАШКО

22 липня 2017 р.