Сьогодні, у День захисника України і свята Покрови, і день пам'яті КЛИМА ІВАНОВИЧА ЧУРЮМОВА, палкого українського патріота, що віддавав частину місячного заробітку у фонд воїнів АТО. Нині згадуємо видатного вченого і дослідника Космосу, громадянина української честі і гідності, душу якого рік тому, у творчому злеті, в дорозі до молодих учених у Харкові забрав до себе той же Космос.

Клим Іва́нович Чурю́мов (нар. 19 лютого 1937, Миколаїв), — відомий український астроном, член президії правління Товариства "Знання" України і дитячий письменник, першовідкривач комет Чурюмова-Герасименко (1969) та Чурюмова-Солодовникова (1986), а також малих планет, серед яких планети - "Знання" і "Кремень", на честь Товариства, де працював, і його Президента Василя Кременя, академіка НАН України і НАПН України.

А історичний політ ракети для дослідження комети Чурюмова-Герасименко! К.І.Чурюмов - член-кореспондент НАН України, директор Київського планетарію (2094 - 2016), головний редактор астрономічного науково-популярного часопису «Наше небо» (2006—2009), президент Українського товариства аматорів астрономії. Удостоєний багатьох державних ці громадських нагород, докрема орджена "За заслуги" ІІ і ІІ ступеня, представлени й був Товариством "Знанняч" на орден "За заслуги" 1 ступеня. Сьогодні родина і друзі, що на ногах, вшановують світлу пам'ять незабутнього Клима Івановича.Висловлюємо щире співчуття з несподіваною втратою божої людини та тепліє на душі, як його за славні справи так багато пам'ятають. Царство небесне йому і світла, вічна пам'ять!

Василь Кушерець,

голова правління Товариства, член-кореспондент НАПН України,

Василь Василашко,

учений секретар правління, заслужений журналіст України.

14 жовтня 2017 р.