1accd0d leonid kadenyuk

Товариство «Знання» України» глибоко сумує з приводу передчасної смерті першого астронавта незалежної України, народного депутата України 4-го скликання, щирого друга, активного діяча Товариства у справі популяризації наук про Землю і Всесвіт, патріотичного виховання молоді, науковця, людини з чистою душею та відкритим сердцем – Леоніда Костянтиновича Каденюка.

Герой України, генерал-майор авіації, Леонід Каденюк був і залишиться назавжди символом космічної України, авторитет якої він утверджував своєю невтомною працею у світі, за що отримав почесне звання Народний посол України, має багато зарубіжних високих нагород. Товариство тісно співпрацювало з цим видатним космонавтом, проводило багато важливих заходів для дітей та юнацтва в Київському планетарії, Університеті сучасних знань Товариства, присвячених темі Космосу, ролі України в дослідженні Всесвіту.

Товариство «Знання» України» висловлює щирі співчуття рідним та близьким Леоніда Костянтиновича Каденюка. Земля йому пухом, вічна слава Герою.

В.Г. Кремень, президент Товариства «Знання» України, академік НАН України і академік НАПН України.

В.І. Кушерець, голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України.

В.В. Василашко, учений секретар правління Товариства «Знання» України, заслужений журналіст України.

31.01.2018 року