12 листопада в Києві завершилася дводенна П’ята Міжнародна науково-практична конференція на тему «Соціалізація і ресоціалізація особистості в умовах сучасного суспільства», що проходила на базі і за організаційним забезпеченням Київського національного університету імені Тараса Шевченка за участю Національної академії педагогічних наук України, Інституту психології імені Г.С. Костюка, Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України, Університету сучасних знань, Товариства «Знання» України, Білоруського державного педагогічного університету імені Максима Танка (м. Мінськ, Білорусь), Університету соціальних і гуманітарних наук (м. Варшава, Польща), Університету прикладних наук Новіа (м. Вааса, Фінляндія), Ukraine and Ukrainian abroad. INC (США).

Безпосередню участь у цьому важливому заході взяли академік Національної академії наук України та НАПН, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат премії України в галузях науки і техніки, президент Товариства «Знання» України Василь Кремень, член-кореспондент НАПН, заслужений діяч науки і техніки України, голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань Василь Кушерець як співголови оргкомітету конференції.

З вітальним словом на відкритті конференції - пленарному засіданні виступив Василь Кушерець. Він оголосив доповідь «Наукове просвітництво як чинник творення соціалізаційного ландшафту населення України».

В рамках конференції відбулися три лінійки майстер-класів, зокрема, з багатьх важливих тем, зокрема таких як «Експертиза життєвого самовизначення», «Система в мені чи я в системі», «Особливості психологічної реабілітації військовослужбовців, які повернулися із зони АТО: досвід командної роботи психологів», «Світове кафе», «Застосування технік психосаморегуляції в умовах АТО», «Ранній розвиток та інклюзивне навчання», круглий стіл на тему «Роль держави та громадських організацій у просвітницькій соціалізації науковців, практиків та викладачів психології», працювали симпозіуми «Проблеми інституціональної соціалізації та розвитку людини: методологія, діагностика, технології оптимізації», «Проблеми ре- соціалізації особистості в умовах сучасного суспільства», «Розвиток цілісної особистості в умовах динамічного суспільства».

На конференції з цікавими і змістовними доповідями та інформаціями виступили, проводили майстер-класи і симпозіуми майже дві сотні українських та зарубіжних учених з різних напрямів знань, практиків, аспірантів, студентів.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

12 листопада 2016 р.