Вкрадена сусідньою державою історія України все більше відкривається українцям, як фахівцям, так і тим, хто хоче знати правду про те, хто є українці, звідки вони пішли і якого роду-племені.

Кандидат технічних наук, письменник Олексій Сергійович Шпоть не вперше виступає з лекціями в Товаристві «Знання» України.

14 лютого 2017 року він розповів в лекторії «Трибуна українознавця» Товариства про свої дослідження прадавньої історії України.

Ведучий, голова правління Товариства «Знання» України, член-кореспондент НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України Василь Іванович Кушерець, зазначив, що для всіх українців важливо знати свою справжню історію, яка, за радянських часів розпочиналася тільки з 6-го століття, коли вважали, що українці невідомо звідки прийшли на ці землі.

Факт за фактом лектор, спираючись на документи, різні літописи, свідчення «Велесової книги» розривав правду про те як жили предки українців, як формувалася нація. Оріяни, сківи, кімери , скити, сармати та багато інших жили і заселяли землю, яку називали руською, як і хто заснував Київ, Вороніж, Сурож та інші міста і поселення на території України. На території України виникла 6 тисяч років тому трипільська культура, сформувалася держава Київська Русь. Її передувати різні формування, нині стали відомі багатьох діячів, які жили на цих землях. Предки українців не були завойовниками, а скотарями та землеробами.

Лектор наголошував, що правляча верхівка сусідньої держави вдавалася до підробки літописів, перекручування історичних фактів, нищення артефактів, заборони української мови. Робилося все для того, щоб поневолити народ і щоб він не дізнався правди про своє походження.

Дослідник багато розповів і про боротьбу багатьох учених за формування правдивої історії України, яких переслідували за правду.

Лекція зацікавила аудиторію, лектор відповів на численні запитання слухачів.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

16.02.2017 р.