Про це йшлося на черговій лекції в лекторії «Трибуна українознавця» Товариства «Знання» України члена Національної спілки письменників України, лауреата літературної премії імені Івана Франка, лектора Товариства «Знання» України Володимира Білінського.

Ведучий – голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Василь Кушерець.

Лектор констатував, що досі в Україні не створено підручників для школярів, у яких би висвітлювалася справжня історія нашого народу та держави. Автори підручників, що видаються під грифами Міністерства освіти і науки, продовжують писати про ті події, які насправді, і це доведено багатьма дослідженнями, не відбувалися. Досі до меж Київської Русі російські історики відносять Ростово-Суздальські землі, на яких не виявлено жодних слідів перебування там слов’янських племен. Це довів дослідник Олексій Уваров.

В історичних книгах продовжується публікація міфів про Олександра Невського, Синеводську битву та багато інших фактів, існування яких спростоване.

Лектор наголошував, що потрібно створити правдиву історію і Київської Русі, і заснування Москви, заселення територій, позбавитися від багатьох нав’язаних російськими ученими та правителями спотворених фактів. Україна має право на свою справжню історію.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

27.12.2017 р.