В останній день минулого тижня 22 березня у ВГО Товариство «Знання» України» чергову лекцію прочитав доктор богословських наук Віктор Веряскін на тему «Василь Липківський і автокефалія».

Ведучий - член-кореспондент НАПН України, професор, доктор філософських наук Василь Кушерець зазначив, що з ім’ям Василя Липківського пов’ язано багато в українській історії. Він є автором духовного гімну України, залишив по сообі низку публікацій, які ще не всі вивчені.

З вуст лектора слухачі дізналися про нелегкий життєвий шлях Василя Липківського. Він 16 років пізнавав духовну науку, його звільняли з роботи за українофільство, проповідував духовне виховання, бо люди не навчені самостійно аналізувати події. Отець Василій виступав за автокефальну церкву, розробив її основоположні засади.

У цей же день чергову лекцію в лекторії «Здоров’я» прочитала лікар Ніна Смирнова.

Йшлося про те, що «Головне все ж – нерви».

З нервовою системою все пов’ язане – і кишковий тракт, і всі захворювання, що є в людей.

Лектор наголошувала на значенні саме головного мозку, на правильній постановці діагнозів при різних захворюваннях. Тобто, потрібно дивитися в корінь проблеми. Низка захворювань є наслідком хвилювань з різних причин, стресових ситуацій, які людина не завжди взмозі самостійно правильно оцінити, що призводить до погіршення ситуації.

Прес-служба правління ВГО Товариство «Знання» України (Петро Швець)

25.03.2019 р.