Шановні науковці й освітяни, колеги і друзі! Вітаю Вас із Різдвом Христовим і Новим роком!

2018-й став роком продовження глибинних перетворень в усіх сферах суспільного життя, зокрема й в освіті. Цьогорічний старт проекту «Нова українська школа» став об’єднанням зусиль усієї наукової й освітянської спільноти, яка змінює країну на краще, плекаючи юні покоління українців – енергійних, творчих, інноваційних.

Фахівці Національної академії педагогічних наук України активно працювали над визначенням змісту, методів і стандартів національної системи освіти, створювали нові шкільні підручники і навчальні посібники, брали участь у розробленні відповідної законодавчої бази.

Усвідомлюючи важливість системотвірної ролі освіти у сучасному суспільстві, підтримуючи політику її інноваційного руху, і Президент, і Верховна Рада, й Уряд визначили чіткі пріоритети реформи освіти та її фінансування у 2019 році. Наше завдання – продовжувати наукове забезпечення модернізації освітньої системи України.

Шановні колеги, друзі! Напередодні світлих і радісних свят зичу кожному миру і злагоди, віри і готовності творити кращу долю, успіхів і процвітання. Нехай новий, 2019, рік принесе усім здоров’я, натхнення, реалізацію задумів у фаховій діяльності, щастя в особистому житті!

З повагою,
президент НАПН України,
президент Товариства «Знання» України,
академік НАН України і НАПН України
Василь Кремень