14694788 images 1872424688

Вельмишановний Василю Івановичу!

Сердечно вітаємо Вас від правління Товариства «Знання» України і Університету сучасних знань, від діячів науки і культури з когорти нашого Товариства, від усієї родини знаннівців з нагоди Вашого 70-річного ювілею!

З вершини літ видно Ваш звитяжний трудовий шлях з сім’ї гірників, жертв сталінських репресій, від відмінника освіти, до відомого вченого – професора, доктора філософських наук, заслуженого діяча науки і техніки України, члена-кореспондента Національної академії педагогічних наук України. Ваш потужний творчий потенціал вченого засвідчили три сотні наукових і науково-популярних публікацій, серед яких такі солідні видання, як науково-публіцистичні книги «Тарас Шевченко – на всі часи», «Україна понад усе. Час для України жити», «Біблія і наука» (у співавторстві), «Через терни – до України» (у співавторстві) та інші. Ви, не покладаючи рук, віддаєте усі свої сили і знання підготовці нової зміни науковців і викладачів вищої школи.

Ваша невтомна діяльність, наш ювіляре, як талановитого громадського діяча, голови правління Товариства «Знання» України, президента Університету сучасних знань, вченого-філософа, позначена поширенням наукових знань серед широких мас населення, активізацією науково-освітньої діяльності, важливими заходами у патріотичному вихованні громадян, шефською науково-просвітницькою роботою в зоні АТО. Дуже важливо, що Ви у своїй громадській і освітній діяльності шукаєте шляхів розв’язання проблем соціально-економічного і культурного розвитку країни за Вашої ініціативи і безпосередньої участі!

Ми вітаємо Вас з важливою подією у Вашому житті, з тим, що Вас, як голову правління Товариства «Знання» України, Президент України Петро Порошенко нагородив за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю – орденом «За заслуги» ІІІ ступеня з нагоди Дня Соборності України. Знаменно, що відзначено Вас цією високою державною нагородою у час Вашого 70-річчя, що збігається з 70-річчям Товариства «Знання» України.

Хай Бог дарує Вам, дорогий Василю Івановичу, вдосталь здоров’я і наснаги на довгі, щасливі і благополучні літа, на нові великі творчі досягнення у науковій, науково-просвітницькій і науково-освітній діяльності для успішного розвитку і розквіту нашої рідної України!

З великою повагою –

Президент Товариства «Знання» України,
академік НАН України і академік НАПН України В.Г.Кремень

Перший заступник голови правління
Товариства «Знання» України, перший заступник
президента Університету сучасних знань В.А.Глушко

учений секретар правління Товариства
«Знання» України, заслужений журналіст України В.Ф.Василашко

1 лютого 2018 року