8 червня президія правління Товариства «Знання» України на черговому засіданні розглянула низку питань й ухвалила відповідні рішення.

Про роботу Закарпатської обласної організації Товариства з патріотичного виховання підростаючого покоління доповіла голова правління Владислава Пилипів.

Голова правління обласної організації розповіла про заходи, що проводяться спільно з громадськістю та державними органами, зокрема відзначення загальнодержавних свят та пам'ятних подій, різноманітні круглі столи, конференції з обговоренням важливих питань із залученням молодих людей. Обласна організація бере активну участь у роботі Громадської ради при Закарпатській державній адміністрації.

Відзначено, зокрема, за широкою участю громадян краю та молодіжних організацій річницю Карпатської України, відбулося засідання круглих столів на теми національно-визвольного руху на Закарпатті під час Другої світової війни «як це було» та історичного минулого українського народу.

З березня 2015 року діє «Школа молодого лідера», в якій читаються лекції за циклом «Молодь – рушійна сила національно-визвольної боротьби українського народу» та інші.

Низка заходів проведена і продовжується, присвячених 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Особливе значення обласна організація надає проведенню спільних заходів з молоддю сусідніх держав, зокрема спортивних змагань, обговорення питань історичного минулого.
Велелюдним стало відзначення Дня пам'яті і примирення 8 і 9 травня, відбулися походи стежками партизанської слави, підйом на гору Говерлу.

Запам'ятався закарпатцям Парад вишиванок, у підготовці якого взяла активну участь обласна організація Товариства. Важливим є внесок обласної організації у загальну справу боротьби з російським агресором. Триває збір коштів, організовано конкретне шефство над одним із підрозділів АТО, турбота про поранених земляків, допомога сім'ям, проведення зустрічей героїв АТО з старшокласниками.

Владислава Пилипів запевнила президію правління Товариства «Знання» України, що патріотичне виховання жителів краю і надалі буде пріоритетом у діяльності обласної організації.

Президія підтримала заходи Закарпатської обласної організації щодо вдосконалення патріотичного виховання підростаючого покоління, рекомендувала всім організаціям Товариства «Знання» посилити роботу, спрямовану на виховання любові до рідного краю, своєї Вітчизни, організовувати вивчення правдивої історії України.

Президія ухвалила рішення про проведення у жовтні цього року II Пленуму Товариства «Знання» України, на якому розглядатиметься питання розвитку патріотичного виховання населення через науково-просвітницьку діяльність, затвердила план науково-просвітницької та інформаційно-освітньої роботи правління на друге півріччя 2015 року, розглянула окремі організаційні питання.

Прес-служба Товариства «Знання» України