Про це йшлося на лекції у Товаристві «Знання» України на тему «Управління змінами у власному житті», яку прочитала 15 січня 2018 року доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту КНУТД Алла Касич.

Ведучий – голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, доктор філософських наук, професор, член-кореспондент НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України Василь Кушерець.

Лектор наголошувала на значенні і підвищенні ролі лідерства, особливо в період інформаційного суспільства та глобалізації. Вона зазначила, що, за статистикою, у суспільстві 91 відсоток громадян є звичайними людьми, . тільки сім відсотків – лідери, з них лише два відсотки – лідери над лідерами. Тому важливо лідерські якості розвивати змалку. Чим більше лідерів з високими моральними якостями буде в суспільстві, тим воно буде заможнішим.

Школи лідерства – звичайне явище в США, Ізраїлі та й в інших країнах. Лідери можуть зробити багато добрих справ, взяти на себе відповідальність, повести за собою. Як добрий приклад лектор назвала Маргарет Тетчер. Серед інших лідерів добре відомі імена Мандели, Яна Кумана, Стівена Конта, Спенсера Джонсона. Кара Гона, Маска та інших, які проявили себе в різні періоди і в різних галузях.

Голова правління Товариства «Знання»України Василь Кушерець зазначив, що вже розпочата підготовча робота по створенню Школи лідерів при Тоаваристві «Знання» України, до навчання в якій залучатимуться переважно молоді люди. Українському суспільству це конче необхідно.

Лектор Алла Касич відповіла на численні запитання слухачів.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

16.02.2018 р.