Американський астронавт Скотт Келлі, який перебуває на борту Міжнародної космічної станції (МКС), повідомив, що атмосфера Землі з кожним роком має все більше нездоровий вигляд, стоншується величезними темпами, втрачаючи свої захисні властивості.

Zemlya

Келлі, який часто публікує в соцмережах різні знімки нашої планети, зроблених з МКС, заявив про жахливий стан повітряної оболонки Землі. Так, він зазначив, що останнім часом викиди вуглекислого газу в атмосферу стало видно навіть неозброєним оком з космосу. Астронавт підкреслює, що плівка, яка захищає все живе на планеті від смертельної сонячної і космічної радіації, тоншає і виглядає дуже болісно. Фахівець не виключає, що в майбутньому Землю може чекати доля Марса, який втратив свою атмосферу майже 4 мільярди років тому.

Найбільш проблемними з погляду екології регіонами є Азія і Центральна Америка, де значна територія покрита сірою плівкою, яка спостерігається з космосу. На думку Скотта Келлі, Земля схожа на людину, яка потребує термінової допомоги лікаря, особливо у зазначених частинах (джерело: УкрМедіа, 17.02.2016).