Пристрій під такою назвою розробив Олександр Леськів, учень 11 класу (41 група) «Ліцею-МАН» Білоцерківської міської ради Київської області. Він призначений для відтворення повнокольорових зображень на основі персистенції зору.

Пристрій здатний візуалізувати зображення циліндричної форми розширенням 128*210 пікселів та глибиною кольору 24 біт. Дані для відображення зчитуються з SD-картки зі швидкістю, при якій кожна наступна картинка встигає завантажитися з новим обертом конструкції (частота – 16Гц), що дає змогу відтворювати відеофрагменти.

Незначні удосконалення програмного забезпечення в майбутньому дадуть змогу підтримувати JPEG-файли та презентації.

Новизна роботи полягає в тому, що розроблений пристрій, на відміну від інших представників POV-дисплеїв, має повнокольоровий світлодіодний ряд, сучасний 32-бітний ARM-процесор, зв’язок із навколишнім світом у реальному часі, підтримку SD-карток. Серед підтримуваних ним форматів є як зображення, так і відео. Візуалізована картинка має нестандартну циліндричну форму. В епоху інформаційних технологій люди звикли постійно отримувати великий обсяг інформації. Більша її частина припадає на рекламу, проте зустрічаються і оголошення щодо проведення певних заходів, зміни розпорядку дня (всередині установ) тощо. Не завжди фінансовий бюджет державних установ, або навіть підприємців, дозволяє їм придбати великий телевізор або потужний проектор, а оголошення в друкованому вигляді взагалі перестають бути інформативними, через те, що вони привертають недостатньо уваги цільової аудиторії. Тому постає проблема пошуку таких пристроїв, які були б одночасно інформаційно-ефективними, дешевими та привертали б увагу.

На Всеукраїнському етапі-конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Олександр Леськів посів перше місце у відділенні технічних наук у секції «Інформаційно-комунікаційні системи та технології».

Щиро вітаємо з перемогою!