Безпілотні літальні апарати (дрони) перетворилися на вже звичне “око з неба”. Вони і раніше привертали увагу своєю майже казковістю. Утім, як показала виставка технологічних досягнень у Шанхаї, з часом дрони стають невід‘ємною складовою багатьох галузей промисловості та сільського господарства. Їх можна використовувати не лише аби фотографувати певні об‘єкти, але й у будівництві та енергетиці. Фахівці переконані, що з часом функції та використання безпілотників зростатимуть.

Майкл Фаро, генеральний директор компанії “Мота” пояснює: “Протягом наступних кількох років, може двох, може чотирьох, відбудеться ключове поєднання конструювання роботів, віртуальної реальності та власне безпілотників. Що я маю на увазі? Те, що істотно розшириться коло завдань, які зможуть виконувати дрони. Чи то вони будуть стежити за доставкою товарів, чи відлякувати птахів від врожаю на полі, чи будуть використовуватися у військових цілях, завдання ставатимуть дедалі складнішими.”

Виробники дронів кажуть, що не за горами – революція, зокрема, у доставці товарів. Деякі інтернет-магазини вже почали активно використовувати дрони у доставці замовлень до місцевостей, куди тяжко дістатися іншими способами. Джош Гартнер з компанії JD.com: “Ми розмірковуємо над тим, як нам краще доставляти замовлений товар у сільську місцевість, де сама інфраструктура (пошта, дороги) – не дуже добра. Наприклад, може бути так, що до якогось селища чи хутора складно або взагалі неможливо дістатися вантажною машиною. У таких випадках можна розглянути можливість, аби доставляв товар дрон. Вочевидь, у містах дрони заборонені, тому ми і думаємо, що найімовірніше буде використання безпілотників саме у сільській місцевості.”

Питання безпеки використання дронів є проблемою номер один, як для виробників літальних апаратів, так і для місцевої влади. У Польщі, наприклад, іде активний процес окреслення законодавчої бази використання дронів. Останнім часом у кількох країнах були випадки, коли безпілотники складали небезпеку для пасажирських літаків, бо летіли надто близько до аеропорту.

Дуглас Джонсон – віце-президент з технологічної політики в Асоціації споживчої технології: “Безпека має бути у центрі усіх дискусій, що стосуються правил використання дронів. Наприклад, треба забезпечити, аби не було навіть найменшого ризику зіткненняч з автомобілями, літаками тощо. Технологія, яку ми хочемо запровадити, носить назву “гео-зонування” – вона допоможе обмежувати територію польотів дронів саме з міркувань безпеки... Лишень-но ми поглянемо на дрони і цей ринок, який щойно починає розвиватися, стає очевидно, що бракує правил. Ми намагаємося інтегрувати нову технологію у повітряний простір держави чи держав. Планування запровадження регуляцій – важливий момент, коли ідеться про галузь промисловості, яка народжується.”

Убезпечення дронів не лише зменшить ризик для атомних чи військових об‘єктів, але й зробить самі безпілотники популярнішим.

Фахівці передбачають, що ринок дронів зростатиме карколомними темпами. Їх будуть використовувати головним чином у комерційних галузях. Зараз обіг ринку становить 2 млрд євро на рік, до 2020 року він імовірно зросте до 110 млрд (за матеріалами: наука і техніка наука, 17.05. 2016).