У світі з'являються нові технології, які служать для того, щоб об'єднувати людей, а не створювати кордони між ними.

Засновник і розробник компанії Indiegogo Ендрю Очоа одного разу зустрів француженку, яка не говорила англійською. Завдяки цій романтичній зустрічі був створений портативний навушник Pilot. Пристрій працює таким чином: якщо ваш співрозмовник розмовляє з вами французькою - в навушнику ви почуєте переклад його фрази на рідну мову – наприклад, англійську. А ваш співрозмовник, в свою чергу, буде чути вашу мову французькою.

Перекладач Pilot складається з двох навушників (для двох співрозмовників), портативного зарядного пристрою і додатку для смартфона. Зараз переклади доступні французькою, іспанською, італійською та англійською мовами. У майбутньому компанія планує додати слов'янські і східноазійські мови.

Розмовляти за допомогою навушників можна й у великій компанії. Причому, навіть якщо співрозмовники будуть говорити на різних мовах, кожен з них отримає свій переклад. Зараз пристрій доступний у трьох кольорах: червоному, чорному і білому. За допомогою навушника також можна слухати музику. "Ви знаєте, це просто мрія! Життя без прив'язі, без мовних бар'єрів. Тепер це реальність", - говорить Ендрю Очоа (за випуском: Новини науки і техніки, 29.05.2016).