Вчені Лейденського університету, проаналізувавши інформацію, надану Чилійською обсерваторією ALMA, дійшли висновку, що в хмарі протопланетного походження зірки TW Гідра міститься метиловий спирт, який є органічною сполукою і ознакою життя.

Навколопланетний диск TW Гідри має температуру близько -173 за Цельсієм. Цей показник значно менший за температуру плавлення метилового спирту. Астрономи вважають, що метанол випаровується з часток, які знаходяться ближче до зірки ніж 30 астрономічних одиниць. Основна маса спирту, вочевидь, знаходиться у віддалених районах протопланетного диску.

На протопланетний диск чекає процес перетворення в планети та інші види космічних тіл, що перебувають в зоряних системах.

Дослідження допоможуть людству відповісти на одне з ключових питань: звідки взялося життя. Досліджуючи хімічні сполуки, умови, в яких вони перебувають, та реакції, в які вступають елементи для формування органічних сполук на кшталт метанолу, можна буде будувати нові гіпотези, які пояснять формування живої матерії (за: «Наука і техніка», 2. 07. 2016).