270 юних науковців з усієї України одержали грошові відзнаки – стипендії Президента України за наукову діяльність.

Такі нагороди вручаються в Україні з 2006 року. Всього їх вже удостоїлися майже три тисячі школярів і студентів. Виплачуються вони за рахунок коштів державного бюджету через Малу академію наук України. Розмір стипендії 1243 гривні на місяць.

У цьому році вітання з відзнаками відбулося у залі засідань вченої ради Київської політехніки. Юних вундеркіндів привітали міністр освіти і науки Лілія Гриневич, президент Малої академії наук України Станіслав Довгий.

Серед відзначених 150 переможців учнівських олімпіад з різних напрямів знань та 120 призерів Всеукраїнського конкурсу –захисту МАН, дехто удостоюється нагороди вдруге чи втретє.
Наукові пошшуки юних учених досить обширні, потрібні й актуальні - від маркерів крові до різних приладів, що допомагають в зоні АТО, системи захисту вантажів, кольоровий дисплей, робот-прибиральниця, редактор блок-схем та ін.(за матеріалами ЗМІ).

Зміни в Державному реєстрі наукових установ.

Кабінет Міністрів України 2 листопада 2015 року прийняв Постанову «Про внесення змін до Положення про Державний реєстр наукових установ, яким надається підтримка держави» (№774).

Постанова оприлюднена в «Урядовому кур’єрі» 8 листопада 2016 року.