Американським хімікам вдалося знайти новий спосіб, як за допомогою сірководню "ремонтувати" пошкоджені клітини внаслідок так званого окислювального стресу. Своє відкриття вчені описали на сторінках "Journal of the American Chemical Society". 

KlitynyОкислювальний стрес - це один із процесів старіння клітин в організмі людини. Крім того, спеціалісти відзначили, що прискорюють процес старіння згубні звички, такі як алкоголізм, куріння, наркотики та навіть переїдання.  Окислювальний стрес може спричингяти рак, серцево-судинні та інші серйозні захворювання. Клітини виробляють ендогенний сірководень для регуляції кров'яного тиску.

Вчені з Орегонського університету виявили, що сірководень може сприяти відновленню пошкоджених клітин внаслідок окислювального стресу.

"Ми розробили спосіб вивільнення цілющого ендогенного сірководню за допомогою допоміжних органічних молекул. Втім, мова поки що не йде про якесь терапевтичне застосування методики - потрібні додаткові дослідження", - поділилися результатами дослідження спеціалісти.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені встановили, що вода на Марсі має великий вміст сірководню, що робить її гіркою (IT-світ, 31.12. 2016 р. автор Ірина Дождьова).