Науковці проаналізували дані спостережень супутника Suomi NPP і довели – у період з 2012 по 2016 рік кількість освітлених територій зросла на 2.2%, йдеться на The Naked Science. У цей період рівень освітленості в 59 країнах світу збільшився на 110-150%, у 20 країнах – більш ніж на 150%.

Серед найяскравіших регіонів опинилися США, Іспанія, Італія та Нідерланди. Показник помітно знизився тільки в 16 країнах. Найбільше зниження таких площ виявилося в зонах військових конфліктів – Сирії та Ємені.

Світлове забруднення, або світловий смог, – це явище, коли в нижніх шарах атмосфери розсіюється світло від штучних джерел. Цей процес негативно позначається на здоров'ї людини, порушуючи добовий цикл сну.

Одна з причин появи світлового забруднення – спроби знизити споживання електроенергії за допомогою світлодіодних ламп. Такі лампи вважаються одними з найбезпечніших джерел світла для екології. Вони витрачають менше енергії, ніж інші джерела. При їх виробництві не використовується ртуть, тому їх простіше утилізувати без шкоди для навколишнього середовища. Також вони служать довше, ніж інші типи ламп (life.pravda.com.ua/travel/2017/11.24/227636).