У дослідженні, що його проводили співробітники Іканської медичної школи, взяли участь дві групи молодих добровлольців. У Нью-Йорку 34 учасники переповідали історії, відповідали на питання і придумували нові розповіді. А в Лос-Анжелесі 59 добровольців просто розповідали історії, в т. ч. про зміни в житті.

Дослідники проаналізували мову учасників, використовуючи спеціальну комп’юрну методику.

Комп ютерний аназіз мови допоміг спеціалістам оцінити ризик розвитку психозу. Вочевидь, завдяки своєчасному визначенню ризику може з’явиться можливість попередити психоз (за матеріалами ЗМІ, Метро, 1 лютого 2018)

Екологічна загроза для Європи

Вчені встановили, що близько восьми тисяч років тому білки могли подорожувати деревами з Лісабону до Москви, не торкаючись землі. Учені нещодавно констатували, що в останні шість тисяч років в результаті зростання попиту на сільськогосподарські угіддя і використання деревіини зникла більша половина лісів Європи.

Аналіз пилку із тисячі різних регіонів землі показав,що більше двох третин Центральної та Північної Європи, включаючи Великобританію та Ірландію, скорочення набагато більше. В деяких районах площа лісів зменшилася на 10 % і більше (за матеріалами ЗМІ, січень 2018)