Метод, представлений дослідниками з Університету Південної Каліфорнії, дозволяє «перезавантажити» організм, — але вимагає від людини дисциплінованості. Зокрема, вчені виявили, що зміцнити імунітет за короткий термін ефективно допомагає урізання калорій денного раціону.

«Короткочасне голодування корисне для організму: відмова від їжі на нетривалий час активізує процес позбавлення від пошкоджених клітин», — заявили наукові фахівці.

Учені спостерігали за групою добровольців протягом півроку. Медиків цікавив вплив на організм людей голодування від 2 до 4 днів.

В результаті вони дійшли висновку, що найбільш ефективним в плані поліпшення здоров'я може стати відмова від їжі на три дні.

Було встановлено, що на тлі відновлення живлення після триденної «голодної паузи», стовбурові клітини «перезапускають» імунну систему за рахунок активізації вироблення нових лейкоцитів – клітин крові, відповідальних за виявлення і знищення хвороботворних речовин, що проникають в організм (за матеріалами Ukr.Media).