Фахівці в черговий раз підтвердили суттєвий вплив якості харчування на тривалість життя людини.

За словами американських вчених з кардіологічної асоціації, здорове меню може продовжити життя на кілька десятків років, інформує Ukr.Media.

У багаторічному дослідженні вчених взяли участь близько 11 000 добровольців по всій території США. Вік учасників перевищував 40 років. Респонденти протягом двадцяти років заповнювали щоденник, в якому записували всі продукти і страви, з'їдені за день.

По завершенню роботи експертів стало ясно, що переважна більшість американців не дожавших до закінчення дослідження, вживали в їжу в основному шкідливі страви. У той же час ті добровольці, які віддавали перевагу меню середземноморської дієти, не просто відчували себе добре, а й могли похвалитися прекрасним станом здоров'я.

Експерти стверджують: ризик смерті від захворювань серця і кровоносних судин зменшує меню, багате продуктами рослинного походження. Продовжити життя на кілька десятиліть можуть фрукти, горіхи та овочі! Саме вони зміцнюють здоров'я серця і є відмінним профілактичним засобом розвитку раку (Наука та техніка-Вчені-Дослідження-Корисні-продукти-Довгожителі-Довголіття, 17.06.2018).