Президент України П. Порошенко підписав Указ «Про Фонд Президента України з підтримки освітніх та наукових програм для молоді» (№357/2018 від 5 листопада 2018 р.).

Кабінет Міністрів України ухвалив Розпорядження «Про затвердження плану заходів щодо реформування вітчизняної наукової сфери» (№776-р від 17 жовтня 2018 р.).

Затверджений план передбачає підготовку пропозицій міністерствами, центральними органами держєавної влади, іншими державними органами за участю Національної академії наук, галузевих академій наук виконання затверджених заходів у передбачені терміни.

Президнту Украъни Борису Патону 27 листопада виповнилося 100 років. Він - ровесник Національної Академії наук України. На адресу іменинника найвищої наукової установи надійшло багато вітань і побажань.

Приєднуємося до численних поздоровлень.

Президія Всеукраїнського громадського об’єднання Товариство «Знання» України ухвалила рішення «Про створення Центру історії розвитку української науки».

Керівником Центру призначено доктора фізико-математичних наук, професора Василя Шендеровського.

Більшість препаратів для очей випускають у вигляді крапель. І оцінити реальну кількість рідини, яка потрапила в очі, досить складно. Тож науковці розробили контактні лінзи, за допомогою яких можна оцінити обсяг ліків, які потрапляють в очі. Розробку представили китайські біоінженери.

Канадець Бауде, який проголосив себе «химерним вченим», розповідає, що він заздалегідь посадив кілька сотень різних рослин, включаючи кукурудзу, гарбузи, соняшники, картоплю. розраховуючи, що рослини будуть виробляти кисень, щоб він зміг дихати ним у повітронепроникному приміщенні. Він затіяв експеримент заради того, щоб його шанувальники зрозуміли, як працює навколишнє середовище.

Предки людини жили в цих місцях, коли вони не були пустелею.

Кам'яні знаряддя, виявлені в пустелі Нефуд в Саудівській Аравії, показують, що члени нашого роду Homo вийшли за межі Африки в період між 300 000 і 500 000 років тому.

200 млн років тому на Землі був всього один суперконтинент — Пангея.

Потім вона розпалася на окремі частини - прообрази сучасних материків. При цьому Індостан, наблизившись до Євразії близько 50 млн років тому, продовжив рух і почав м'яти окраїни континенту. В результаті зіткнення з'явилися Гімалаї - найвищі гори планети, інформує UkrMedia.

За словами організаторів проекту, за допомогою цього генного матеріалу буде створена нова людська цивілізація.

Китайська компанія Shainghai ManWei Technology здійснила виведення на орбіту першого в історії космічного банку генів DSB-01. Про це повідомило Центральне телебачення Китаю, інформує UkrMedia.

Останнім часом багато курців перейшли на вейп, вважаючи, що електронна сигарета більш безпечна для здоров'я. Серед них виявилися і підлітки. Наскільки виправдана така заміна, розповіла дитинолог, дитячий алерголог медсанчастини "Добробут" Катерина Ковбаско.