22.01.19 у Товаристві «Знання» України відзначено День Соборності України. Відкрив захід Василь Кушерець, голова правління Товариства, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України, професор, доктор філософських наук. Він наголосив на значенні цієї події, зупинився на окремих епізодах, що торували шлях до української соборності.У відзначенні Свята Соборності взяли участь учений секретар Товариства, заслужений журналіст України Василь Василашко, ректор Університету сучасних знань (УСЗ), професор Юрій Ведєрніков, голова Київської міської організації Товариства, професор Василь Неволов, директор Київського коледжу УСЗ, кандидат педагогічних наук Тетяна Петровська, працівники Товариства, викладачі і студенти УСЗ.

Про нелегку дорогу до Незалежності української держави грунтовно розповів почесний професор Університету сучасних знань, якому таке звання присвоєно як першому, лектор Товариства, автор багатьох книг з історії України, доктор філософських наук, член Національної спілки письменників України професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Олег Гринів. Він наводив низку фактів, прізвища борців за незалежність України на західних територіях України, зокрема в Галичині та на Волині.

На вечорі виступив відомий професор-мовознавець, професор Іван Ющук. Він зупинився на окремих фактах приниження і поневолення українців сусідами, які нині затіями загарбання українських земель.

У відзначенні Соборності взяв участь гурт «Славія» хору «Чумаки», який виконав низку пісень, зокрема «Не пора» на слова Івана Франка, «Зродилися ми з води», «Гей степами, ярами» та ін.

Учасники вечора -студенти та викладачі УСЗ і коледжу, працівники Товариства, постійні відвідувачі заходів уперше почули нову пісню на слова Євгена Тичкіна композитора Геннадія Володька «Соборність України».

Прес-служба правління ВГО Товариство «Знання" України.

22.01.2019 р.