30.11.16 у Залі засідань Вишгородської районної адміністрації відбувся круглий стіл на тему:"Буде мова - буде держава", організований Товариством «Знання» України і райдержадміністрацією. Круглий стіл вела радник голови Київської обласної адміністрації Стефанія Сідляр.

Vysh2

Засідання відкрилося виконанням пісень у аудіозаписі на слова Василя Василашка " Голодомор"" у вик. Віктора Кавуна на муз. Андрія Богомольного "Твої живі слова" у вик. народного артиста України Михайла Кривеня на муз. Лесі Соболевської. З доповідями виступили учений секретар правління Товариства "Знання" України, віце-президент Уніеверситету сучасних знань, заслужений журналіст України Василь Василашко, перший проректор Університету сучасних знань, доктор юридичних наук Сергій Мосьондз, зав.кафедрою Київського Міжнародного університету, професор, письменник Іван Ющук, голова Київської міської організації 

Vysh1

Товариства «Знання» України, заслужений діяч мистецтв України, професор, письменник Василь Неволов, завідуюча редакцією часопису «Слово Просвіти», письменниця Надія Кир»ян, журналістка газети «Україна молода» Катерина Бачинська, депутат Вишгородської міської ради, бізнесмен, меценат Валерій Виговський, чільник організації місцевих просвітян Сергій Прокопенко, вчителі і учні навчальних закладів Вишгорода. В роботі круглого столу взяла участь Марина Мельник, заступник голови Вишгородської районної адміністрації з гуманітарних питань.

Порушувалися питання нагальності прийняття нового Закону про мову, який би гарантував розвиток і утвердження української мови як державної в усіх сферах суспільно-політичного життя, культури та освіти. Розроблено відповідні рекомендації.
У доповіддях розкривалась прадавня історїя і потужна енергоємність української мови, підкреслювалась необхідність припинення реваншу зросійщення населення, особливо молоді, значне поліпшення розвитку і поширення серед громадян України державної мови. Учасникам зустрічі були вручені книги про українську мову і культуру від Товариства «Знання України» і доповідачів, від журналістів - газети «Україна молода» і «Слово Просвіти».

Прес-служба правління Товариства «Знання» України