У конференц-залі Київського планетарію ВГО Товариство Знання» України лекцію на тему «Завдання підвищення престижності української мови» прочитав професор, громадський діяч, ведучий програми про українську мову на Українському радіо, викладач, автор багатьох підручників з рідної мови, автор словника кількох слов’янських мов У1 століття Іван Пилипович Ющук.

Ведучий - голова правління Товариства «Знання» України, член-кореспондент НАПН, професор, доктор філософських наук В.І. Кушерець відзначив, що обговорення цього питання і необхідність виконання законодавчих норм щодо рідної мови в усіх сферах життя є надзвичайно актуальним.

Іван Пилипович говорив про те, що питання мови, як ніколи, нині на часі, проте ще не всі це розуміють. Він навів приклад роботи громадської комісії, створеної в м. Києві, яка проводить значну роботу серед студентської молоді, різних верств населення стосовно поширення української мови. Нині у Верховній Раді розглядається проект нового Закону України про мову, створена експертна комісія для вивчення мовних питань в Україні та вироблення відповідних пропозицій. Врешті-решт, мовне питання потребує, зазначив І. Ющук, ще більш пильнішої уваги.

Виступ І.П. Ющука записаний на плівку і його можна прослухати в Ютубі на сайті Товариства «Знання» України.