Товариство «Знання» України з глибоким сумом сповіщає про смерть Валентина Карловича Мамутова - відомого українського правника, професора, доктора юридичних наук, академіка Національної академії наук України, колишнього директора Інституту економіко-правових досліджень Національної академії наук України, багаторічного голови Донецької обласної організації Товариства «Знання» України, 15 березня 2018 року в Донецьку на 91 році життя.

Валентин Мамутов зробив значний внесок у становлення і розвиток досліджень в галузі комплексного економіко-правового підходу до управління виробництвом як в народному господарстві СРСР, так і України, здійснював керівництво і брав участь у підготовці сучасного Господарського кодексу України, досліджував і впроваджував у життя рекомендації з антимонопольного права і попередження «тінізації» економіки України. Нагороджений багатьма державними відзнаками.

Більше 40 років Валентин Мамутов очолював Донецьку обласну організацію Товариства «Знання» України, вів досить активну й ефективну просвітницьку роботу в регіоні і як член президії правління Товариства, як лектор і пропагандист нових ідей.

Президія правління Товариства «Знання» України висловлює глибоке співчуття рідним, просвітянському активу.

Світла пам’ять про Валентина Карловича Мамутова надовго збережеться у наших серцях. Земля йому пухом.

Василь Кремень, президент Товариства «Знання»України

Василь Кушерець, голова правління Товариства «Знання» України

Василь Василашко, учений секретар правління Товариства «Знання» України