Надрукувати
Перегляди: 3779

Ухвалений нещодавно Закон України «Про наукову та науково-технічну діяльність» вже на практиці сприяє формуванню системи заходів з ефективного управління та комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності. Закон дозволив університетам організовувати господарські товариства та одержувати прибутки.

У Міністерстві освіти і науки розробляються проекти окремих законів з метою формування механізмів залучення приватних інвестицій у розвиток інновацій, зокрема такі як «Про підтримку та розвиток інноваційної діяльності», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інновацій» та інші.

Міністр освіти та науки України Сергій Квіт 11 березня підписав Угоду про партнерство з питань комерціалізації результатів науково-технічної діяльності з представниками компанії GrowthUP. Цей документ значно розширить можливості науковців щодо формування системи заходів з ефективного управління та комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності, співпраці українських університетів та бізнесу.

Компанія GrowthUP орієнтована саме на надання допомоги підприємцям у пошуку інноваційних продуктів (за матеріалами ЗМІ).