Надрукувати
Перегляди: 3944

Продовження теми (див № №10(81), 11(82) «Українці працюють над марсоходом»)

У попередньому випуску ми писали про те, що українська група, яка брала участь у проекті NASA Mars Hooper, стала переможцем конкурсу. Це перша перемога українців у конкурсі Nasa, підбиття підсумків якого тривало сім тижнів.

Тепер переможці розповідають, що вони зустрілися й згуртувалися випадково, навіть не думаючи про якийсь кінцевий результат. Це були інженер Олександр Буткалюк, а з ним В’ячеслав Осауленко, Андрій Музиченко, Ілля Рубинський, Павло Правдюков і Микола Денисенко.

Шестикласниця Софія Буткалюк, яка була в курсі всіх справ подала ідею про використання вуглекислого газу (сухого льоду) для левітації. Її підтримали. Виникла ідея стрибка, такого, що його робить коник-стрибунець. 23 травня 2016 року команда стала переможницею.

Учасники групи тепер розповідають про різні навіть нічні пригоди, коли разом опрацьовували проект. Навіть дійшло до того, що могли в ході своїх експериментів вибити вікна навіть сусідам.

Вся команда побувала в тренувальному таборі NASA і сподівається бути присутніми при запуску спецлітака для дослідження Марса, що запланований на 8 вересня.

Проектом переможців вже зацікавилося Національне космічне агентство та інші організації. Засоби масової інформації вже пророкують, що в Україні існують усі технології аби посісти гідне місце серед космічних держав.

Команда готова працювати і сподівається на підтимку в рідній країні (за матеріалами ЗМІ)