Надрукувати
Перегляди: 4316

Американські вчені знайшли на нашій планеті джерело енергії, яке, практично, нескінченне. Йдеться про уран, що видобувається на дні океанів. Зараз фахівці працюють над створенням безпечного способу вилучення цієї речовини, – передають "Дни.ру".

de6b2432 9853 47b0 93f9 7b532599a30eЯк говориться в статті, опублікованій в журналі Industrial & Engineering Chemistry Research, фахівці Департаменту енергетики США провели дослідження, згідно з яким з'ясувалося, що води Світового океану приховують понад чотири мільярди тонн урану. Така кількість речовини може протягом кількох десятків тисяч років забезпечувати Землю електроенергією.

Цей уран людство зможе успішно застосовувати в атомній промисловості, що дозволить виробляти необхідні обсяги енергії для всієї Землі. Однак вчені підкреслили, що добути цю речовину з океану вельми не просто і вкрай небезпечно, хоча дуже вигідно з економічної точки зору.

Відзначимо, що Департамент енергетики США фінансує проект, в ході якого вчені з лабораторій і університетів по всій країні пропонують свої методи видобутку урану з дна океанів. Повідомляється, що за останні п'ять років вони досягли успіхів на шляху до успішної реалізації цих планів з використанням спеціальних адсорбуючих волокон.

Матеріал, що адсорбує, виготовлений з "плетених волокон поліетилену", покриття яких складається з хімічної амідоксіми. Амідоксіма притягує діоксид урану, який прилипає до волокон. Потім вчені використовують кислотну обробку для отримання урану, який збирають у вигляді іонів уранілу. Іони уранілу обробляються, перш ніж вони зможуть стати паливом для атомних електростанцій.

Як запевняють учені, хоча процес як і раніше неефективний і дорогий, але пошук альтернативи видобутку уранових руд є необхідним кроком у плануванні майбутнього ядерної енергетики, альтернативи якій у людства в даний момент просто немає. (ukr.segodnya/ua-733250, 14.07.2016).