Надрукувати
Перегляди: 3687

Массачусетський технологічний інститут збирає інвестиції на Kickstarter, який ще в 2011 році розробили SproutsIO - розумний мікроогород.

За допомогою розумного мікросаду можна обзавестися рослинами навіть тим, хто ніяк з садівництвом не пов'язаний, але дуже хоче мати в будинку свіжі салати і трави. Система працює без грунту, тільки на воді. Виростити на ній можна: рукколу, салат, капусту, петрушку, шпинат. Однієї такої установки вистачить для того, щоб покрити потреби в зелені сім'ї з чотирьох осіб.

Sad bez gruntuТворці SproutsIО стверджують, що за допомогою системи всередині квартири можна розбити навіть невеличкий город, а з продуктів готувати їжу. При цьому частина продуктів буде дозрівати навіть трохи швидше, але це звичайно не картопля чи помідори, а який-небудь салат.

Дуже часто жителі міст не можуть купити свіжі овочі і зелень у фермерів, які тільки недавно зірвали їх з городу. В одному з супермаркетів Берліна вирішили це питання в оригінальний спосіб: ферму поставили прямо посеред магазину (за ІТ-світ, znaij/ua/news/science-and-technic/63983/vcheni-stvorili-besgruntovij-sad/ 25/09/2016, автор матеріалу: Вікторія Левченко).