Надрукувати
Перегляди: 3658

У нещодавно виявленому похованні на місці давньоєгипетського міста Фіви знайшли горельєф з мавпами, які поклоняються богу Ра.

Jap

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті японського Університету Васеда. Дослідники під керівництвом професора університету Дзіро Кондо виявили раніше невідому давньоєгипетську могилу в Фіванському некрополі на території сучасного Єгипту. Археологи вважають, що могила відноситься до 1200 року до нашої ери, й у ній поховали чоловіка на ім'я Хонсу, який був королівським писарем.

На одній зі стін вирізьблено об'ємне зображення сонячного човна бога Ра, якому поклоняються чотири бабуїни в позах обожнювання. Поряд з картиною написано, що тут похований "істинний писар Хонсу".

На іншій стіні зображено як сам Хонсу разом з дружиною поклоняються богам Осірісу та Ісіді.

Вхід в похоронний зал покищо недоступний через кам'яні блоки, що завалили прохід, проте вже найближчим часом дослідники сподіваються туди проникнути.

Вчені вважали, що нових знахідок з похованнями вже не буде, проте виявлення цього фіванського поховання вказує, що розкопані ще далеко не всі могили стародавніх єгиптян (znaj.ua, 3 лютого 2017, авт. Ася Рябошапка)