Надрукувати
Перегляди: 3272

Вчені відстежили «шлях» людської душі після смерті.

Багато вчених і мудреців з моменту зародження писемності намагалися висловити своє розуміння душі і місце, куди вона дівається після смерті тіла. Прихильники релігійних конфесій стверджують, що деякі душі відлітають на небеса, а інші потрапляють у пекло за свої злодіяння, скоєні в людському тілі.

Такі твердження зовсім не підходять ученим, які не в змозі відстежити природу даних явищ. Тому подібні суперечки велися протягом багатьох століть. Це ж питання на протязі тривалого часу вирішували і американські вчені – фізик, математик, анестезіолог і психолог. Свою роботу вони розпочали у 1996 році і з того часу досягли чималих результатів.

Завдяки спільним обговоренням теорій та наукової аргументації їм вдалося встановити, що так звана душа зберігається в мікроскопічних трубочках клітин головного мозку. Душа визначається як "біокомпьютер", який завжди зберігає інформацію. Приміром, коли у людини трапляється клінічна смерть, її мозок починає знижувати свою активність, але інформація в мікротрубочках продовжує зберігатися. Тому в момент відновлення людина пам'ятає все, що знала до зупинки серця. З цього випливає, що після повної смерті людського тіла, інформація залишається у Всесвіті у вигляді "квантової гравітації" (Ukr.Media., 3.03.2017)