Надрукувати
Перегляди: 3408

«Made in Ukraine: українці придумали розумну футболку-кардіограф» - під таким заголовком 13 червня в «Сьогодні» та в інших засобах масової інформації з’явилося повідомлення про футболку, яка може виконувати роль кардіографа.

Так звана тепер футболка-кардіограф придумана в Україні. 5 років роботи... Олексій Виноградов разом з кардіологом Дмитром Федьків придумували футболку-кадіограф не тільки для занять спортом. Хотіли, щоб вона виконувала ще й діагностичну функцію. Перш, ніж її показати світові, вони зробили 40 версій футболки. Шукали, куди краще причепити сенсори, який крій вибрати, писали і переписували додаток до телефону.

Виріб поки не для продажу. Такі футболки має тільки сотня людей в різних країнах. Добровольці тестують українську розробку. Її можна прати півтисячі разів. Автори одягу кажуть: важливо щоб електроди якомога щільніше прилягали до тіла. Далі через нитку-провід сигнал надходить до передавача, а з нього - на мобільний телефон.

Продавати футболку-кардіограф планують вже з серпня цього року не тільки в Україні, а й за кордоном. За одну таку футболку доведеться викласти 180 доларів.