Надрукувати
Перегляди: 3045

На перший погляд пам'ятник виглядає, як звичайний надгробок, однак, коли біля нього хтось перебуває, він активізується протягом декількох хвилин, перетворюючись в інтерактивний сенсорний екран.

pametnikПам'ятник встановлений на кладовищі в Марібор, другому за величиною місті Словенії. Футуристичний надгробок має функцію перегляду фото і відео з загиблим та інший цифровий контент.

"Надгробок дозволяє розмістити будь-що поряд з прізвищем та ім'ям небіжчика, можна, за бажання, написати цілий роман. Можна навіть завантажити фотографії або фільми", - розповів очільник компанії Bioenergija, яка займається продажем девайсу, Сасо Радовановік, повідомляє DailyMail. Така функція допомагає економити енергію і продовжує термін експуатації екрану.

Розробник інтерактивного пам'ятника, професор обчислювальної техніки в Університеті Марібор, Мілан Зорман розповів, що в подальшому компанія планує розробити додаток для смартфону, який допоможе слухати відео через навушники, так як колонки на кладовищі встановлювати неприпустимо.