У заслуженого працівника освіти України, доцента кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М, П. Момотенка, професора зі спеціальності «Соціологія управління» Національного університету біоресурсів і природокористування України Анатолія Шостака вже не одна висока відзнака. Він більше 20 років бере участь у міжнародних конференціях Міжнародної академії природознавства, розташованої у Мюнхені та Європейському науково-промисловому консорціумі і понад 35 років поєднує викладацьку діяльність із прикладною методикою, розробляє і \впроваджує у навчально-виховний процес методи активного навчання, ділові ігри, працює в напрямі інформаційних технологій та наукометрії.

Нещодавно Європейська науково-промислова палата нагородила науковця дипломом якості і золотою медаллю за високу професійну діяльність і фундаментальний внесок в інноваційну освіту.

Суть його методу в нормалізуванні діяльності науково-педагогічних працівників, вилученні емоційної складової під час їхнього оцінювання, пошуку відповідних критеріїв, усунення зрівнялівки в оплаті праці, змушуванні вести чіткий облік виконаних робіт.

Вже багато вишів узяли розробку вченого на озброєння і вдячні за її ефективність. Метод доступний в Інтернеті (за матеріалами ЗМІ, 1-6.07.2017 р.).