Надрукувати
Перегляди: 3095

Про цілющі властивості меду та продукції з вуликів давно відомо. Комахи-трудяги лікують, урівноважують, продовжують життя людей. А ще: хоч-не-хоч, а, маючи справу із бджолами, мусиш кинути пити і курити.

Бджолярство України лідирує у Європі. Український мед за якістю чудовий. За виробництвом цього продукту наша країна на першому місці в Європі, на третьому-п ятому – у світі.
Задля розвитку цієї галузі у селі Антоніни на Хмельниччині започатковано школу бджільництва, в якій учнями стали 80 учасників АТО і 20 внутрішньо переміщених осіб. Це свідома їх реабілітація. Польські організації бджолярства надають допомогу українській школі.

Великий ентузіаст, пасічник зі стажем, колишній житель міста Красний Лиман, що на Донеччині, Сергій Шмуль, змушений покинути рідне місто, вже на новому місці створив громадську організацію бджолярів, до якої приєдналося 200 прихильників, метою якої є захист комах-трудівників від техногенного впливу, а ще він став співробітником інноваційної технології у бджільництві, яка полягає в біологічному методі лікування бджіл – без застосування антибіотиків. Відомо, що цей метод уберігає імунітет комах і продовжує тривалість їхнього життя. Якщо звичайна бджола живе 39 діб, то його метод здатний продовжити життя комасі до 369 діб.

Сергій Шмуль сподівається, що нова технологія пошириться на всі пасіки країни (за матеріалами ЗМІ, 5-15. 08.2017).