Надрукувати
Перегляди: 3064

Група студентів-механіків з Єгипту розробила автомобіль на сонячній батареї, у якому людина з обмеженими можливостями зможе комфортно пересуватися жвавими вулицями міст без будь-якої допомоги сторонніх осіб.

vtoinvМоторизований автомобіль з сонячною батареєю розробили в Університеті Хелвана в Каїрі.

«Ми подивилися на те, що є на ринку, і що робить країна для людей з обмеженими можливостями. І виявили, що існують електричні інвалідні крісла або ручні інвалідні крісла. Але вони не дозволяють людям долати великі відстані. Тому ми вирішили зробити триколісну машину», - кажуть розробники авто.

Автомобіль дуже компактний і зручний. Щоб користуватися авто, не потрібна допомога в управлінні. Триколісний автомобіль оснащений аварійною системою, яка допомагає водієві в разі технічної несправності. Творці дбали про те, щоб автомобіль не вимагав великих витрат на обслуговування, тому встановили на його даху сонячну батарею. Вона заряджає двигун.

Студенти кажуть, що їхня триколісна машина дасть можливість інвалідам відчути себе незалежними. «Ці люди не можуть рухатися, у них є тільки вибір між нормальним кріслом і ручним кріслом - коляскою, і їхня швидкість дуже невелика. Вони не можуть взаємодіяти з суспільством, і це може чинити поганий вплив на їхнє життя. Авто допоможе їм знайти робочі місця або відправитися в інші місця за необхідністю», — пояснив студент і член команди Гофран Сайед.

Розробників підтримала фінансово низка спонсорів і фондів. Зібрано 28 тис. єгипетських фунтів (понад $1500), що допомогло закінчити проект. Наразі молоді інженери вдосконалюють його, а потім постараються залучити великий капітал для масового випуску автомобіля для людей з обмеженими можливостями (Vanguardngr, 4.09.2017).