Надрукувати
Перегляди: 2962

Автоконцерн Ford спільно з стартапом Strawberry Energy починає установку в Лондоні "розумних" лавок з сонячними батареями.

lavky

Передбачається, що з їхньою допомогою пішоходи зможуть заряджати мобільні пристрої і користуватися інтернетом, повідомляється в блозі компанії Ford.

На першому етапі проекту в Лондоні встановлять 20 лавок Ford Smart Bench на додаток до 20 лавок, що їх же облаштовано стартапом Strawberry Energy в цьому році. Лавки оснастять бездротовими зарядками і роз'ємами для шнурів. Вони будуть отримувати електроенергію від сонячних батарей.

"Багато хто любить гуляти пішки - для здоров'я, тому що так зручніше або щоб побувати на свіжому повітрі, проте побоюються можливості залишитися на вулиці без доступу до карт, соціальних мереж і новинних сайтів", - зазначив Мілош Милисавлевич, засновник стартапу Strawberry Energy.

Всі послуги розумних лавок безкоштовні, проте пішоходи за бажанням можуть внести пожертви на рахунки благодійних фондів, а Ford обіцяє подвоїти цю суму (Новое время, 2.10.2017).