Надрукувати
Перегляди: 3020

Японська компанія Toyota презентувала нову розробку – автомобіль із суперсучасною системою автопілотування і двома кермами.

Оригінальна новинка має два варіанти роботи автопілоту – "шофер" і "помічник". У першому випадку машина може їхати самостійно (четвертий і п'ятий рівень автономності за класифікацією SAE), у другому – автономні функції лише допомагають водієві і корегують рух машини в разі потреби. Наприклад, така система може визначити, коли водій заснув, і взяти керування на себе, щоб уникнути зіткнення.

У тестовій машині Toyota можуть одночасно перебувати два водії: один виконує роль випробувача, другий – співробітник Toyota, який візьме керування машиною на себе в разі помилки в роботі системи автопілота. Крім цього, аналіз кермування другого водія дозволяє удосконалювати алгоритми машинного навчання і розробляти ефективні способи передачі управління від автономної системи до водія.

Більшість розробок, в тому числі системи штучного інтелекту, японський виробник планує представити в 2020 році під час Олімпійських ігор у Токіо (24 канал, 1.10.2017).