Надрукувати
Перегляди: 3213

Кияни створили високотехнологічну «дихаючу» куртку, яка на найбільшому краудфандінговому майданчику світу зібрала вдвічі більше встановленої розробниками суми.

clip image001

Українська команда Riot Division у вересні запустила на Kickstarter кампанію зі збору коштів для виробництва куртки-трансформера. Вже станом на 4 жовтня, за 30 днів до закінчення терміну, замість бажаних $20 тис. модель високотехнологічного верхнього одягу зібрала $34,9 тис. Завершилася кампанія з підсумком $45 тис.

Про те, чим Ultimate City Jacket "зачепив" завсідників Kickstarter, розповів один з його творців, маркетинг-менеджер і співвласник бренду Riot Division Андрій Титаренко: "Ми робимо наш одяг для жителів міста, але при цьому використовуємо військові, спортивні і туристичні технології". Він зазначив, що багатьом подобаються альпіністські або військові, але у міському середовищі людина в камуфляжі або безглуздо-яскравій куртці виглядає як мінімум дивно. Тому Riot Division спробувала адаптувати ці технології, помістивши їх в сучасний дизайн. "Наш Ultimate City Jacket вирішує завдання людини, яка постійно знаходиться в умовах міського середовища, – описав цільову аудиторію А.Титаренко. – Це житель мегаполісу, для якого місто – це частина його екосистеми, він відчуває себе вдома не тільки в межах квартири і не обмежений офісним простором для роботи"….

Куртка, зроблена з водостійкого і "дихаючого" матеріалу, легко змінює дизайн, вміщує в себе багато речей, при цьому може складатися в сумку. Її власник може простим рухом рук зменшити довжину. В Ultimate City Jacket передбачено небагато-, немало – 14 кишень. Зокрема, для смартфона, планшета, кредитної картки, готівки, сонячних окулярів. І всі вони закриваються водостійкими замками-блискавками.

Олегу Морозу, дизайнеру і засновнику бренду, прийшла ідея зробити куртку- трансформер з системою, яка б дозволяла змінювати її довжину на ходу.

На запитання про те, в чому переваги Ultimate City Jacket серед інших наявних на ринку аналогів Андрій Титаренко відповів: "Наша куртка – це універсальний інструмент для міського жителя. При цьому ми намагаємося, щоб у ній він виглядав гарно".

Як і всі багатофункціональні речі, куртка від Riot Division має низку недоліків. У ній не походиш взимку, оскільки її творці прагнули зробити її максимально легкою. Тобто – це демісезонний верхній одяг. Вона відмінно підійде для весняної або осінньої погоди, а влітку її у вигляді сумки можна захопити з собою на випадок дощу або несподіваного похолодання.

У команді Riot Division всього три людини. Один відповідає за дизайн і виробництво, другий – за бізнес і маркетинг, а третій – за продаж. "Куртку ми створювали протягом чотирьох років, вона пережила кілька змін, перш ніж ми вирішили подати її на Kickstarter", – розповів Андрій Титаренко…

«На даний момент ринок технологічного одягу тільки розвивається», переконаний Андрій Титаренко. По суті, є лише кілька брендів, які створюють подібні речі… Серед товарів-конкурентів він назвав бренди Acronym Nike ACG Stone Island Arcteryx. Він зазначив, що всі вони – "дітища" одного дизайнера, Errolson Hugh. Маркетинг-менеджер бренду Riot Division впевнений, що в умовах постійної зміни клімату та розмиття кордонів необхідність у функціональному і при цьому гарному одязі буде тільки зростати (за матеріалами nv.ua/ukr/techno/it-industry, автор Микола Оліярник, 6 листопада 2017).