Надрукувати
Перегляди: 3783

Люди вже 30 років підключаються до мережі, але 2018 рік обіцяє їм перехід на новий рівень. Тепер можливо ще ефективніше використовувати свої дані.

Про це розмірковує Гордон Томсон, керівний директор Cisco з розвитку цифровізації в регіоні EMEAR . Редакції «Економічної правди» та «Української правди» зазначають, що думка автора може не збігатися з їхньою точкою зору, тобто публікація не претендує на об’єктивність та всебічність висвітлення теми.

 Гордон Томсон пише, що, спілкуючись із директорами з інформаційних технологій, він розповідає їм, які незвичайні проекти можна реалізувати з допомогою інновацій.

Особлдиві надії він покладає на 2018 рік, коли ефект, який спричинять нові технології, проявиться з невіданою силою.

Вже 30 років люди підключилися до мережі і сьогодні вже цим нікого не здивуєш.

У 2018 році ми перейдемо на новий рівень зв’язку. Тепер люди зможуть ще більш ефективно використовувати свої дані, підключаючись до інтелектуальних помічників і до будь-якої мережевої хмарності за своїм вибором.

Гордон Томсон представляє 5 тенденцій у сфері високих технологій, які можна розглядати як найбільш перспективні інвестиції в 2018 році. Дані почнуть працювати.

Зараз організації накопичують стільки даних, скільки людський мозок не зможе опрацьовувати протягом усього життя. Для аналізу цієї інформації використовуються штучний інтелект і машинне навчання. Мета цього процесу – допомогти компаніям ухвалювати більш обґрунтовані рішення.

Лікарні слідкують за своєчасністю виконання процедур лікарями і медсестрами. Банки шукають та усувають проблеми ще до дзвінків від клієнтів. Музеї бачать, які експонати найбільш приваблюють відвідувачів.

У 2018 році з’явиться багато прикладів, як людське уявлення розсуває межі можливого.

Для ручного управління мережевою конфігурацією потрібна була ціла армія ІТ-персоналу. В 2018 році стануться зміни – світ перейде до мети і намірів

Уявіть собі, що ваша мережа — це автомобіль. Досі хтось мав слідкувати за кермом. Нова мережа, що діє на основі намірів, - це безпілотний автомобіль - ви кажете, куди потрібно потрапити і він їде сам. Точно так мережа може автоматично зконфігурувати прилади підключення і встановити підключення. Все це відбудеться протягом мілісекунд, а не декількох годин, які були необхідні при ручному конфігуруванні.

Сьогодні люди просять віртуальних помічників узнати погоду або показати на карті напрям руху. У 2018 році віртуальні помічники «порозумнішають» і зможуть угадувати бажання людей. Уявіть собі, що ви входите в "розумний» переговорний пункт, що розрахований на декількох людей.. Зв’язавшись з вашим телефоном, кімната визначить, що ви вже на місці. Обладнання для відеоконференцій поспілкується з вашим календарем і дізнається, що зустріч повинна розпочатися через дві хвилини, і набере потрібний номер, дізнається наскільки градусів підвищити температуру аби ви відчували себе комфортно.

Все це доступне автоматизованим помічникам. Усі ваші додатки спілкуються один з одним у фоновому режимі і здійснюють ті або інші дії . Наукова фантастика? Ні, вже реальність, яка в 2018 році стане ще ближчою.

Мова вже йде не про підключення до хмарності, а про розміщення даних і додатків там, де вони працюють із більшою віддачею, про їх переміщення за бажанням людини, не забуваючи, звичайно, про повну безпеку..

У 2018 році люди зможуть зберігати дані у будь-якому місці: в приватній хмарності, в публічних хмурностях - Microsoft, Amazon, Google або в усіх перерахованих. Чим більше — тим краще, тому що дані будуть ефективно захищені і структуровані, незалежно від того, скільки хмарностей людина використовує. Інформаційна безпека в усьому і скрізь. Всього два слова, але вони багато значать.

У 2018 році люди зможуть підключати засоби інформаційної безпеки до всього, що роблять. Вони побачать як діють речі та інші люди, зможуть виявити закономірності й отримувати повідомлення при будь-яких змінах.

Уявіть собі звичайний день одного із співробітиників. Щодень він перевіряє і відвідує пошту і відвідує певні сайти. Раптом він завантажує файли на сервер, яким не користувався два роки. Це може означати,що він зібрався покинути компанію, до того прихопити з собою її дані.

Коли засоби інформаційної безпеки підключені до всього, система зможе швидко виявити відхилення, блокувати передачу файлів і послати керівникові повідомлення. Таким чином можливо попередити проблеми безпеки або, в крайньому випадку, швидше на них зреагувати.

Гордон Томсон робить висновок, що всі тренди взаємопов’язані. Цифрова епоха відкриє свої можливості тим компаніям, які працюватимуть на усіх п’яти напрямах (за: IT-технології, 27.12.2017 р., «Економічна правда», «Українська правда»).