Надрукувати
Перегляди: 3300

На думку вчених, від важкої старості є дієвий засіб. Почати слід з періодичного голодування і легких вправ. Даний комплекс покращує здоров'я і знижує ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань, а також діабету.

Відповідний висновок був зроблений вченими Національного інституту з питань охорони здоров'я США, заснований на експерименті, проведеному на мишах.

В ході досліджень, які тривали протягом чотирьох місяців, фахівці всіляко використовували мишей, розподілених на чотири групи. У першій тварини мали цілодобовий доступ до кормів, у другій кожен день бігали протягом 45 хвилин і також могли харчуватися, коли їм цього захочеться.

У третій голодування проводилося через день, а в четвертій миші періодично голодували і підтримували стабільну фізичну активність. Вправи позначалися позитивно на показниках фізичного здоров'я тварин, але, при цьому, поєднання фізичної активності, а також періодичного голодування надавало значно більший ефект в плані підтримки тонусу і розвитку витривалості. Вчені відзначили, що результати дослідження цілком можна застосувати до людей, що значно поліпшить загальний стан організму і знизить ризик передчасної смерті у людини (за: Lifestyle, 28.02.2018).