Надрукувати
Перегляди: 2583

Американські біологи виявили велику раніше невідому групу пінгвінів Аделі в найпівнічнішій точці Антарктичного півострова. За оцінками дослідників вона нараховує приблизно 1,5 млн. особин.

PingvinyВперше колонію пінгвінів виявили на знімках з Космосу. Дослідники заявили, що ця знахідка стала для них повною несподіванкою.

Пінгвін Аделі — один із найбільш поширених видів. Названий він французським дослідником Жюлем Дюмоном-Дюрвилем на честь дружини Аделі. Ці птахи створюють колонії на побережжі Антарктиди, а також - на найближчих до неї Південних Шотландських і Оклендських островах. Полярну ніч, яка в Південній півкулі триває з квітня до жовтня, пінгвіни Аделі проводять у морі, віддаляючись від місць гніздування на 600-700 км. Вони віртуозно плавають, пірнають. На початку жовтня птахи повертаються на свої звичні місця гніздувания. Температура повітря в цей час тримається на відмітці -40 градусів, а пориви вітру 60-70 м/с і зовсім збивають птахів з ніг. Пінгвіни ходять групами, а часом і повзуть на животі, рухаючись довгою шеренгою з десятків, а то й тисяч особин (скор., за ahaha.com.ua, 6.03.2018).